Rákoskerti képviselo - Hatvani Zoltán

2010-es önkormányzati választás

 

2010-es országgyulési választások során kiadott helyreigazítás

Tisztelt Rákoskerti és Szárazhegyi Polgárok!

Az október 3-ra kitűzött önkormányzati választáson a
FIDESZ és a Kereszténydemokrata Néppárt részéről

Hatvani Zoltán
Rákoskert 9. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje

Jelöltünk asztalos, faipari technikus, jelenleg is az 1993-ban alapított cégénél dolgozik. Legbüszkébb családjára és három gyermekére. Az elmúlt 4 évben megmutatta, hogy lehet eredményeket elérni a pénzügyi kötöttségek ellenére is Rákoskerten. A Rákoskerti Polgári Kör és a helyi társadalom segítségével bizonyította, hogy lehet másképp, az országos politikát félretéve, a körzet érdekében politizálni. Rákoskerten minden utcában történtek pozitív változások az elmúlt 4 évben.

Jelöltünk képviselői tevékenysége idején gazdára találtak a rákoskerti kiteresedések, ahol virágszigetek, virágpiramisok épültek. A vasútállomás mellett P+R parkoló épült, míg a fiatalok kulturált időtöltését elősegítendő megújult a Vida-dombi játszótér, ahol új streetball és kötélpálya épült. Büszke a kulturális életre, hiszen 2008-ban rendezték meg először a „Kert nevű” települések találkozóját. Segítségével Rákoskert méltó helyet biztosított, Budapest első, közterületen elhelyezett Wass Albert szobrának is.

Tisztelt Rákoskerti és Szárazhegyi Polgárok!

Az Önök önkormányzati képviselőjének azt az embert ajánljuk megtisztelő bizalmukba,

- aki jól ismeri Rákoskertet, hiszen Önök között él,
- aki mindig következetesen, makacsul kitart a kitűzött célok eléréséig,
- aki eddigi képviselői teljesítménye, kitartása, tapasztalata és tisztessége révén méltó a bizalomra.

Ön a napokban kézhez kapja a választási értesítőt. Kérjük, hogy ajánlószelvényével, szavazatával támogassa jelöltünket! Az elkövetkező napokban igyekszünk minél több családot személyesen felkeresni.

   E-mail: hatvani.zoltan@hatvanizoltan.hu          
Mobil: 06/30/9440203

*********                                *********

Eddig ismert indulók a 9. egyéni választókerületben.

9. evk. Jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Nyilvántartásba véve
1 Cojocaru Mónika Civil Mozgalom nem sikerült jelöltté válnia
2 Hatvani Zoltán Fidesz-KDNP 2010.09.01.
3 Igaz József Magyar Kommunista Munkás Párt 2010.09.01.
4 Metzger Bernadett MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT 2010.08.27.
5 Nagy Zoltán Itthon Rákosmentén Egyesület 2010.09.03.
6 Rónai Györgyi Lehet Más a Politika nem sikerült jelöltté válnia
7 Seregély Tibor JOBBIK Magyarországért Mozgalom 2010.09.03.

2010.08.16.

*********                                *********

Választási videó

*********                                *********

9. számú választókerület
(Rákoskert) jelöltjének bemutatkozó anyaga

Első bemutatkozó szórólapom

*********                                *********

A Fidesz önkormányzati képviselő-jelöltjeinek listája

Valamennyi képviselőjelöltnek saját honlapja van. Az alábbi felsorolásban ezek címét és tartalmát is megtekinthetik az érdeklődők.

Főpolgármester-jelölt:

Tarlós István - http://www.tarlosistvan.hu

Polgármester-jelölt:
Riz Levente - http://www.rizlevente.hu

Képviselőjelöltek:
1. Koszorúsné Tóth Katalin - http://www.koszorusnetothkatalin.fidesz.hu
2. Várbíró Anita - http://www.varbiroanita.fidesz.hu
3. Petrőczy Dániel - http://www.petroczy.hu
4. Dr. Fenke Ferenc - http://www.fenkeferenc.hu
5. Szabó Tiborné - http://www.szabokatalin.fidesz.hu
6. Dr. Bényi Zsolt - http://www.benyizsolt.fidesz.hu
7. Nagy Anikó - http://www.nagyaniko.fidesz.hu
8. Fohsz Tivadar - http://www.fohsztivadar.fidesz.hu
9. Hatvani Zoltán - http://www.hatvanizoltan.hu
10. Virág Mihály - http://www.viragmihaly.fidesz.hu
11. Dunai Mónika - http://www.dunaimonika.fidesz.hu
12. Horváth Tamás - http://www.horvathtamas.fidesz.hu
13. Dr. Piláth Károly - http://pilath.fw.hu/
14. Rózsahegyi Péter - http://www.rozsahegyipeter.fidesz.hu

*********                                *********

Beszámoló az elmúlt négy év eredményeiről

Megítélésem és a velem kapcsolatba lépő helyiek többsége szerint Rákoskert sikeres 4 évet tudhat maga mögött, annak ellenére, hogy sok-sok mindenre ebben a ciklusban sem jutott elég pénz. A körzet közepén élve mégis mondhatom, hogy minden utcában történtek kisebb-nagyobb változások. Sokat gondolkoztam azon, hogy szabad-e, kell-e ezeket itt most felsorolni, de végül úgy döntöttem, hogy a képviselői munkámról leghitelesebben a Rákoskerten élők tudnak véleményt mondani, hiszen ők látják a fejlődést az utcákon, köztereken, intézményekben, és a játszótéren.
Ez alatt a négy év alatt egy kicsit politikus is lettem, pedig akik ismernek, ők tudják a legjobban, hogy soha sem készültem annak. Politikusként, viszont muszáj néhány a városrészt is érintő eredményről és kudarcról is írnom:
Az elmúlt négy év legfontosabb eredménye számomra az, hogy a rákoskerti közterületek megszépültek, rengeteg helyen láthatunk virágszigeteket és virágpiramisokat. Minden kiteresedésünk rendezettebb lett, ami köszönhető a Rákoskerti Parkőri Szolgálat folyamatos felügyeletének és munkájának. Soha nem látott mennyiségű út épült, vagy újult meg és 2009-ben már a csatornával nem rendelkező utcákban is megindulhatott egy tudatos útépítési, útstabilizációs program. Büszke vagyok arra, hogy a helyiek megtanulták a nevem mellett a telefonszámomat és a címemet, aminek köszönhetően naponta elérnek. Csak így tudunk együtt dolgozni és így tudok minden, a körzetet érintő észrevétellel kapcsolatban naprakész lenni. 
Ebben a napi kapcsolattartásban óriási segítség a képviselői honlapom (www.hatvanizoltan.hu), ahol a rákoskertiek ma már lombgyűjtő zsákokat, színházjegyeket és a nagycsaládos gyerekjegyeket is megrendelhetik.
Itt szeretném jelezni, hogy Rákoskert sikerei mindig a helyieknek köszönhető, hiszen az együttműködő lakók, civil szervezetek és intézményvezetők nélkül csak az önkormányzat és jómagam nem tudnék ennyi eredményt felmutatni. A rákoskertiek fontosnak érzik azt, hogy tegyenek a kerület legszebb városrészéért, lakóhelyünkért. Ennek a közös munkának köszönhető a játszóterünk rendje, ahol apukák és nagyapák, sőt ma már a fiatalok is kiveszik a részüket a domb őrzéséből, a közterületek tisztasága, hiszen emlékezzünk arra, amikor még zsákok százai csúnyították el utcáinkat. Segíteni akaró, helyi vállalkozókkal építhetek meg ingyen vagy jelentősen olcsóbban iskolai kerékpártárolót, a Vida-dombon térkő járdát, a szelektív hulladéksziget mellett webkamerát, sőt virágágyásokat is. A civilek anyagi támogatása és tenniakarása is megható, hiszen a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére is, 3 utcánkban alakult önerős járdaépítő közösség, akik 1000 méteren építettek új járdát és helyiek adakozásából készülhetett el Rákoskert első köztéri szobra is. A körzetben élők a helyi közügyekkel és közvetlen környezetük sorsával is aktívan foglalkoznak, jó példa erre, a rengeteg „szavazólap” a Zsigmond utcán keresztül közlekedő buszról, vagy a kerület első hivatalos városrészi, rákoskerti zászlójáról.
A kerület egyik legnagyobb civilszervezetének, a Rákoskerti Polgári Körnek is rengeteget köszönhetünk. Emlékparkot építenek, fákat ültetnek és évente immár 6 alkalommal, kiadják és terjesztik a Kerti Levél c. lokálpatrióta lapot. Óvodánk, iskolánk, nyugdíjas klubunk és a művelődési házunk vezetőire is büszkék lehetünk, hiszen rengeteget tesznek óvodásainkért, iskolásainkért, nyugdíjasainkért és mindannyiunkért.
Szeretnék megemlíteni néhány nagy beruházást, amiket sikerült megvalósítanunk:

 • Útépítés a körzetem 26%-án, ami 4365 méter aszfaltot jelent
 • Útfelújítások a szórt bitumenemulziós technikával Rákoskert 17%-án, ami 2875 méter szilárd útburkolatot jelent
 • Klíma a Rákoskerti Művelődési Házba
 • Vida-dombi játszótér, streetball és kötélpálya
 • Kultúrált parkoló és kerékpártároló a Kossuth Iskolába környékén, illetve udvarán
 • Közel 3000 méter hosszan épült új járda a körzetben

Rákoskerten mindig azt mondták az emberek, hogy a kerület „mostohagyerekei” vagyunk, ezért jut kevés fejlesztés a körzetre, ezért volt mindig mindenben utolsó Rákoskert. Ezen a hangulaton csak úgy lehetett változtatni, ha sok-sok újdonságban első lett városrészünk. Ilyenek voltak a következők:

 • Faágak, nyesedékek darálása 2007 tavaszán nálunk indult el először a kerületben
 • Kucorgó téri ügyfélszolgálati- és okmányiroda
 • Rákoskerti „vasútbusz”, ami helyi buszjáratként a vasút elérését biztosítja (197)
 • az első képviselői honlap, ami a tájékoztatásban nyújt segítséget a helyieknek
 • az első zárt és őrzött játszótér, ami azóta már példa Rákosmentén
 • Kert nevű települések találkozója, ilyen rendezvény más városrészben eddig nem volt
 • Az első webkamera kerületi közterületen
 • Virágszigetek, és virágpiramisok minden nagyobb kiteresedésen

Városrészünk elmaradottságát a körzetem 30%-ára jellemző csatornázatlanság és az ebből következő szilárd útburkolat hiánya okozza. Bizonyára már minden érintett tudja, hogy sajnos 2007. január 1.-től a budapesti kerületek önállóan már nem építhet szennyvízelvezető gerincvezetéket, hiszen ezt a feladatot a főváros magához vonta. Ebből következik, hogy az infrastruktúrát csak járda, szikkasztóárok és az ún. szórt-bitumenes utak építéssel tudtam fejleszteni.
Kudarcokról is írok néhány sort, hiszen az elmúlt 48 hónap alatt sajnos ebből is jutott Rákoskertnek. Nem sikerült megoldani a Csongrád utcában található orvosi és védőnői rendelők bővítését. Az elképzelések szerint csak 2011-ben, közérdekű felajánlásként fog megújulni a rendelő.  A folyamatos levelezések ellenére mai napig nem készültek el a BKV. megállóiban a hiányzó utasvárók,  de az M0 mellett működő nagyáruház sem építette még ki a biztonságos gyalogátkelőt a Pesti út és a Sáránd utca kereszteződésében, pedig a 162-es busz útvonal-módósításának hozzájárulásáért ezt ígérték.
Itt ígérem meg Önöknek, hogy a pillanatnyi csalódások sem veszik el a kedvem, nem adom fel a kilincselést és a lobbyzást, így remélem a közeljövőben megvalósulhatnak közös álmaink.
Beszámolóm végén fontos megemlíteni, hogy rengeteg fejlesztést a részben rákoskerti képviselőkkel összefogva tudtam csak megvalósítani. Fohsz Tivadar és Dr. Fenke Ferenc minden ötletem és elképzelésem mellé odaállt és sok esetben csak a közös fellépésnek és összefogásnak köszönhetően jöhetett létre a megálmodott beruházás.
Köszönettel tartozom az önkormányzat vezetésének is, hiszen a költségvetésből több, évek óta váró fejlesztéshez biztosította a forrást. Riz Levente polgármester úr támogatása nélkül nem épülhetett volna fel többek között a Kossuth Iskola udvarán a 14 éve várt kerítés, és a Vida-dombi játszóterünk sem, valamint nem újulhatott volna meg a Rákoskerti Idősek Klubja sem.
Köszönöm, hogy elolvasták beszámolómat, továbbra is várom ötleteiket és észrevételeiket!

2010. augusztus 31.

Barátsággal: Hatvani Zoltán
Rákoskerti képviselő

*********                                *********

A 9.evk. utcajegyzéke szavazókörök szerint csoportosítva

szavazókör száma közterület neve
irányítósz.
mettől
meddig
 
46 ERZSÉBET
KRT.
1171
49-végig
62-végig
 
46 GYÖNGYFŰZÉR
UTCA
1171
25-végig
24-végig
 
46 LILAORGONA
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
46 NYOMDÁSZ
UTCA
1171
1-51-ig
2-30-ig
 
46 PÁSZTORFALVA
UTCA
1171
25-végig
26-végig
 
46 PÁSZTORTŰZ
UTCA
1171
13-55-ig
14-58-ig
 
46 PEREC
UTCA
1171
55-végig
54-végig
 
46 RÁKOSKERT
SG.ÚT
1171
41-75-ig
26-66-ig
 
46 TISZANÁNA
UTCA
1171
41-végig
42-végig
 
46 TISZAÖRS
UTCA
1171
53-végig
46-végig
 
46 TOLDI MIKLÓS
UTCA
1171
1-47-ig
2-48-ig
 
46 ZRÍNYI
UTCA
1171
218-végig
 
47 ANDRÁSFA
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
47 ANDRÁSHIDA
UTCA
1171
1-33-ig
2-32-ig
teljes
47 BODONYI
UTCA
1171
1-43-ig
2-46-ig
 
47 GÖRÖMBÖLY
UTCA
1171
1-11-ig
4-22-ig
 
47 NYOMDÁSZ
UTCA
1171
53-végig
34-végig
 
47 PÁSZTORTŰZ
UTCA
1171
57-81-ig
60-82-ig
 
47 PESTI
ÚT
1171
299-313-ig
 
47 POSTAKOCSI
UTCA
1171
1-55-ig
2-54-ig
 
47 POSTAMESTER
UTCA
1171
3-51-ig
4-52-ig
 
47 RÁKOSKERT
SG.ÚT
1171
79-125-ig
68-108-ig
 
47 RÁKOSKERTI
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
47 RÁSPOLY
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
47 TOLDI MIKLÓS
UTCA
1171
49-végig
50-végig
 
47 TORZSA
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 BODONYI
UTCA
1171
45-végig
48-végig
 
48 BORZAVÁR
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 BÖGÖTE
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 CSENDÍTŐ
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 CSENGÉS
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 DALNOK
UTCA
1171
27-végig
26-végig
 
48 GÖRÖMBÖLY
UTCA
1171
13-végig
24-végig
 
48 HOLDSUGÁR
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 PÁNYVA
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
48 PÁSZTORTŰZ
UTCA
1171
83-végig
84-végig
 
48 RÁKOSKERT
SG.ÚT
1171
127-végig
112-végig
 
48 SÁRÁND
UTCA
1171
35-végig
2-végig
 
48 ZSIGMOND
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
49 AKNÁSZ
UTCA
1171
1-17-ig
2-16-ig
teljes
49 BECSKE
UTCA
1171
1-11-ig
2-10-ig
teljes
49 DALNOK
UTCA
1171
1-23-ig
2-24-ig
 
49 FEHÉRTEMPLOM
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
49 ÖKÖL
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
49 PESTI
ÚT
1171
315-végig
 
49 PESTI
ÚT
1171
434-végig
 
49 POSTAKOCSI
UTCA
1171
57-végig
56-végig
 
49 POSTAKÜRT
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
49 POSTAMESTER
UTCA
1171
53-végig
54-végig
 
49 RESZELŐ
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
49 SÁRÁND
UTCA
1173
1-33-ig
0
 
49 SZÁRAZHEGY
ÚT
1171
55-végig
52-végig
 
49 SZIGETCSÉP
UTCA
1171
137-végig
 
50 ALSÓKÖRTVÉLYES
UTCA
1171
1-27-ig
2-18-ig
teljes
50 BARNABÁS
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
50 BOTTYÁN
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
50 KŐRÖSSZEG
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
50 NYOMDOK
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
50 OLCSVA
UTCA
1171
1-végig
2-végig
teljes
50 PESTI
ÚT
1171
402-432-ig
 
50 SZÁRAZHEGY
ÚT
1171
1-53-ig
2-50-ig
 
50 SZIGETCSÉP
UTCA
1171
81-135-ig
78-végig
 

*********                                *********

Melyik szavazókör, melyik intézményben található

evk. szavazókör száma értesítőn lévő szavazóköri cím intézmény pontos neve
9.
46
Klub helyiség Rákoskert sgt. 66. Rákoskerti Művelődési Ház
9.
47
Klub helyiség Rákoskert sgt. 66. Rákoskerti Művelődési Ház
9.
48
Klub helyiség Rákoskert sgt. 66. Rákoskerti Művelődési Ház
9.
49
Ált. Isk. Erzsébet krt. 56. Kossuth Lajos Általános Iskola
9.
50
Zrínyi M. Ált. Isk. Sisakos Sáska utca 3. Zrínyi Miklós Általános Iskola

*********                                *********

*********                                *********

Indul a Fidesz-járat!
INGYENES NOSZTALGIABUSZ KÖZLEKEDIK KERÜLETI
KÖRJÁRATKÉNT
Bővebben itt <<

Menetrend

*********                                *********

Rákoskerti, Szárazhegyi probléma térkép

*********                                *********

Orbán Viktor és Tarlós István az új főtéren tartottak sajtótájékoztatót 2010. október 2-án

Sajtótájékoztató a XVII. ker.-ben

*********                                *********

Orbán Viktor Rákosmentén

Budapest szellemi és lelki értelemben is ismét Magyarország fővárosa lehet – mondta Orbán Viktor a főváros XVII. kerületében tartott sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Tarlós István főpolgármester-jelölt, illetve Riz Levente a városrész polgármestere.
A kerület városközpontjában, az egykori buszpályaudvar helyén épülő új köztéren tartott tájékoztatón a miniszterelnök úgy fogalmazott, húsz éven keresztül csak panaszkodtunk, hogy az ország fővárosa miként néz ki, milyen a vezetése, és amikor polgári kormánya van az országnak Budapest egyfajta ellenzéki tűzfészek az együttműködés helyett. Ha nem hibázzuk el vasárnap a ránk váró döntést – fogalmazott, akkor Budapest szellemi és lelki értelemben is ismét Magyarország fővárosa lehet, nemcsak közigazgatásilag, hanem politikai értelemben is.
 

 

 
Orbán Viktor úgy látja, Budapest előtt óriási fejlődési lehetőség van. Mint mondta, mindannyian azt várják Tarlós Istvántól és a leendő Fidesz frakciótól, a budapesti önkormányzattól, hogy álljon az ország élére.
A kormányfő azt tanácsolta a főpolgármester-jelöltnek - hogy hasonlóan, miként az új kormány azonnal és lendületesen munkához látott a parlamenti választások után -, ha megválasztják, ő is azonnal és lendületesen kezdjen hozzá Budapest átalakításához. „Nincs elvesztegetni való időnk, mert Budapestet meg kell újítani” – húzta alá. Hozzátette, a romokat el kell takarítani, és félre kell tolni a fejlődés útjából az akadályokat. A feladat nem bonyolult, csak rendkívül nehéz. Orbán Viktor azt kívánta továbbá, hogy sikerüljön ledönteni a tabukat, csökkentsék a bürokráciát, a közpénzügyek területén tegyenek rendet, csak úgy mint a közlekedésben.
A miniszterelnök azt üzente a fővárosiaknak, "aki otthon marad, nem tud bennünket segíteni, sőt, saját magán sem tud segíteni". Hozzátette, a vasárnapi önkormányzati választás során legalább olyan fontos dolog van készülőben, mint ami az áprilisi parlamenti választások során történt. Tavasszal az emberek azt akarták, hogy valami megváltozzon, ezért a szocialista kormány ellen szavaztak. Most valami mellett lehet szavazni. Mint fogalmazott, „ha most kiállunk a változás mellett, ha sok szavazatot kapunk, abban az esetben a munkát fel tudjuk gyorsítani”, sok évet spórolhatunk meg Magyarországnak. „Ha nem ez lesz, akkor a kormány működése is lelassul, és éveket is elvesztegethetünk" – mondta Orbán Viktor, aki arra kérte a választópolgárokat, tegyenek hitet a változás mellett.
Orbán Viktor a főváros XVII. kerületét beszédében „bátor” kerületnek nevezte, mert bátran mertek változtatni. Az eredmények pedig azt mutatják, aki belevág a változásba az nyertese lehet az előttünk álló éveknek. A miniszterelnök úgy látja, ilyen idők jönnek most Magyarországon, aki nem változtat, az lemarad.

Forrás: Tizenhetedik Online

*********                                *********

Az utolsó járat a választás előtt

*********                                *********

Rákosmentét építjük - A Fidesz-KDNP és Hatvani Zoltán vállalásai 2010 és 2014 közötti időszakra

*********                                *********

A Hatvani család is leadja szavazatait 2010

*********                                *********

2010. október 3-án a rákoskertiek közel fele ment el szavazni és mondott ezzel véleményt az elmúlt 4 éves munkásságomról.
A szavazók közel 70%-a engem támogatott, ami budapesti rekord,
ezzel is megerősítve bennem azt, hogy Rákoskert fejlődése jó irányba indult el 2006-ban.
Ez a támogatás óriási megtiszteltetést, de egyben óriási felelősséget is jelent számomra.
Ennek igyekszem megfelelni és továbbra is lakóhelyünk fejlődését szolgálni. 
Részletes eredményeket megtalálhatja itt.

*********                                *********

Önkormányzati választások értékelése (2010.)

*********                                *********

Választókörzetek eredményének statisztikai feldolgozása

<< Vissza a fooldalra

Keresés

   

Legfrissebb híreink: