Rákoskerti képviselő - Hatvani Zoltán

Zsákrendelés

 

 

A 2013. évi zsákrendelés tapasztalatai:

Idén 7. alkalommal lehetett a saját körzetemben élőknek megrendelni a lombzsákok házhozszállítását. Szokás szerint a Kerti Levél c. helyi lapban, a képviselői hírlevélből (erre feliratkozni a képviselői honlapomon lehet, www.hatvanizoltan.hu) és az internetes honlapomon jelent meg erről a hirdetés és a részletes tájékoztató szeptember elején. Az igények bejelentésére, a megrendelés elküldésére egy hónap állt rendelkezésre. Ez idő alatt 593 ingatlanra érkezett megrendelés, amit október elejéig teljesítettem is. Segítségem a zsákok számolásában, hajtogatásában és a házhozszállításban bőven akadt, hiszen fiaim, valamint Csenge lányom és barátnője Szabó Virág szívesen vállalták az izgalmas munkát és a zsebpénzgyűjtés e módját. Egy személyautó csomagtartójában ülve „jártuk” körbe Rákoskertet és Szárazhegyet és a megrendelő kapuja előtt lassítva a gyerekek bedobták a kertbe az előre összekészített 8, illetve 4 darabos csomagot.
 
Ezután következett a művelődési házban tartott osztás, volt reggeli (8.00-10.00) és délutáni (17.00-19.00) időpont is. Itt derült ki, hogy sokan azért választották a 20-30 perces sorban állást, mert tavaly is olyan jókat beszélgettek a rég nem látott ismerősökkel. A két nap alatt összesen 388 ingatlanra osztottam ki a nylonokat.
 
Akik az október elején megtartott osztásra nem tudtak eljönni, ők még a készlet erejéig a  házamnál tudják átvenni a nekik járó zsákokat, de ezt előre telefonon egyeztetni kell.

A célom az, hogy sorban állás nélkül minél többen átvehessék a zsákokat, hiszen így lehet csökkenteni a kerti avarégetést, amit 2012 eleje óta 30.000 forintos bírsággal is lehet büntetni.
 
2013-ban összesen 8.100 db. emblémás zsákkal készültem az őszre, ebből 3.400 darabot a hivatal biztosított a központi költségvetésből, 4.700 darabot pedig a képviselői keretemből vásároltam. Ez forintosítva a következőket jelenti:

  • Központi költségvetésből: 748.720 forint
  • Képviselői keretből: 1.035.000 forint

Néhány embernek még ez a kiszolgálás sem tetszett, ők vagy a tájékoztatást hiányolták, vagy az ingyenes zsákot kevesellték, vagy azért voltak felháborodva, mert a körzeten kívül lakva nem kaptak zsákokat. Egy idős hölgy még meg is átkozott az osztás közben, mert nem kapott zsákot. A sorban álló bejelentett lakása a belvárosban a Fő utcában van, de Kerten él 30 éve. Sajnos neki nem járt a lombgyűjtő. Ezután felajánlottam, hogy ott a helyszínen vesz neki 4 db zsákot, de ezt sértőnek érezte az akkor már ideges asszony.

Fontos tudni, hogy szükség esetén további zsákok a Rákoskerti Művelődési Házban korlátlan mennyiségben vásárolhatók, 250 forintért.

Jövőre is lesz zsákosztás, amiről akkor is a Kerti Levél c. lap fog részletes tájékoztatást adni.

 

Néhány fontos tudnivaló, amire az osztás előtt a helyi lapban hívtam fel a figyelmet:

- Minden megrendelőnek és sorban állónak jut zsák, ha valaki mást mond, az nem mond igazat.
- Csak az rendeljen házhozszállítást, akinél a kapun vagy a házon jól látható a házszám. Ha nincs házszám, akkor nem vállalok felelősséget a pontos teljesítésért.
- Ikerházak esetén négy darab zsák jár, nyolc-lakásos társasházak lakóinak csak egy zsákot tudok adni. Akik ezeknél nagyobb lakásszámú társasházakban élnek, ott nem tudok zsákot adni, csak az előre egyeztetett megbízottnak. (Ez pl. az Ököl utca 4. és 6. számban élőkre vonatkozik.)
- Akik állandó, bejelentett címmel nem rendelkeznek Rákoskerten, Szárazhegyen (a lakcímkártya szerint is csak tartózkodási hely van a körzetben) nekik nem tudok emblémás zsákot adni. A szomszéd, ismerős, barát, rokon adagját csak úgy lehet elvinni, ha a sorban álló bemutatja a szomszéd, ismerős, barát, rokon lakcímkártyáját vagy személyi igazolványát.
- Saroktelekre a nagyobb közterület miatt nem tudok plusz zsákokat adni.
- Lakatlan ingatlanra nem jár ingyenes lombgyűjtő.
- A zsákosztást követően csak a megmaradt készlet erejéig tudok lombgyűjtőt adni, ezek előre egyeztetett időben a házamnál átvehetőek.

 

Barátsággal: Hatvani Zoltán

 

 

<< Vissza a főoldalra

Keresés

   

Legfrissebb híreink: