Rákoskerti képviselő - Hatvani Zoltán

Megvalósult beruházások, fejlesztések - 2012

 

 

2014    2013    2012    2011   2010   

2009    2008    2007    2006  

 

 

Rákoskert térkép

Azért, hogy összehasonlítható legyen a körzetben elért eredmények listája az általam 2005-ben, majd 2010-ben készített „Rákoskerti Probléma Térképpel”, ezért ugyan abban a sorrendben írok az eredményekről. A könnyebb áttekinthetőség miatt minden évet más-más oldalon jelenítek meg és az adott évet bemutató térképpel illusztrálok.

Családbarát lépések:

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két alkalommal látogathatták a nagycsaládos gyerekek ingyen a helyi művelődési ház gyermekprogramjait. Decemberben pedig minden helyi gyerek díjtalan jeggyel mehetett be a Mikulás műsorra. A Vida-dombon is volt változás, hiszen közel 30 méter hosszan készült el rozsdamentes acélból kerítés a gyerekek védelme és biztonsága érdekében, de a kézilabda kapuk hálója is le lett cserélve.

Közlekedés:

Kora ősszel készült el a 2009-ban útstabilizációs programon „átesett” Tiszanána utca szórt bitumennel való ellátása. Sajnos az utcában még nincsen csatorna, ezért a végleges aszfaltozás szóba sem jöhetett. Gréderezés is történt Kerten. Ez 950 fm. hosszan, a Pásztortűz és a Csengés utcát érintette. A körzetem új „oldalát” érinti a következő jó hír, a Szigetcsép utca forgalomlassításának tervei engedélyezve lettek, így reményeim szerint 2013-ban elkezdődhet a forgalomlassítás kiépítése. Járdaépítésre idén nem sok pénz jutott, összesen 105 métert tudtam építeni. Ezt az új szakaszt a Perec utcában az Idősek Klubja előtt, a Rákoskerti utca végén és a Pásztortűz utcákban lehet megtalálni.

Közbiztonság:

Ebben az évben is 3 új közvilágítási lámpa lett a körzetemben felszerelve, ami után elmondható, hogy az elmúlt 6 évben utolértük magunkat. Nincs több olyan oszlop, amelyiken lehetne lámpatest, de nincs. Ezentúl csak akkor kell új világítást valahová felszerelni, ha új oszlop kerül a közterületre. Az idei új lámpák helyszíne: Zrínyi utca 230., Gyöngyfüzér u. - Sugárút sarok és az Erzsébet körút – Pásztortűz sarok. Az ősz folyamán első alkalommal tartottam közbiztonsági fórumot a helyi Idősek Klubjában. Az érdeklődés viszonylag nagy volt, így a megjelent szakemberek (Rendőrség) sokaknak tudtak hasznos tanácsokat adni. A szervezést ezúton is köszönöm a klubvezető asszonynak!

Egészségügy, betegség megelőzés:

A Rákoskerti Cukorbetegek Klubját 2012-ben is kiemelten támogattam. Tárgyalásokat kezdtem az önkormányzat illetékeseivel a Csongrád utcai gyermekorvosi rendelő bővítése miatt, hiszen a Kucorgó téri beruházás csúszása miatt nem számíthatunk arra, hogy magán pénzből fog kibővülni a rendelő. Az év végén, november elejétől 5 millió forint értékben 40 éve várt felújításokat kezdtünk el, mely során önálló védőnői rendelő lett kialakítva, és a váróterem is nagyobb és esztétikusabb lett. Ezzel persze nem oldódott meg a rég várt bővítés, de ezt közpénz híján, magántőkéből szeretnénk megvalósítani.

Civilek, helyi vállalkozók bevonása a döntés előkészítésbe:

Idén is a Rákoskerti Polgári Kör bevonásával valósult meg 23 facsemete elültetése. Ezek leginkább a megrongált és kiszáradt fák helyére lettek elültetve. Végre egyre többen kérnek faültetéshez is segítséget, melyben mindig lehet rám számítani. A civilek segítségével így további 12 db fát ültettünk el a közterületeken. A Parkgondnoki Szolgálat ezen kívül 20 tő cserjét ültetett ki a kiteresedéseinkre 2012. novemberében. Helyi „népszavazás” keretében kértem ki a Szigetcsép utcai szelektív sziget környékén élők véleményét a konténerek jövőjével kapcsolatban. A szavazás egyértelmű végeredményt hozott, így a lakók átálltak a háznál történő gyűjtésre, én pedig elszállíttattam a közterületről a szelektíves edényeket. Fontosnak tartottam a helyiek folyamatos tájékoztatását is, aminek keretében belül idén is 6 alkalommal jelent meg a Kerti Levél c. lokálpatrióta lap.

Utcáink, tereink tisztaságáért és az esővíz-elvezetésért tett lépések:

Április 14-én, a tavalyihoz hasonlóan reggel kilenckor kezdődött a szemétszedő akció Rákoskerten a Zsigmond utcánál. Ismét nyolc - tíz  köbméter szemetet raktunk a két  konténerbe.

Főleg a helyiek bejelentései alapján 2012-ben 100 méter hosszan lettek új vizesárkok (Postamester, Pásztortűz és a Toldi utca) kiépítve. Ezt a munkát minden esetben a Rákoskerti Parkgondnoki szolgálat és a Rákosmente Kft. végezte el. Folyamatosan takarítottuk a Pásztorfalva utca alján is az árkot, főleg ha az özönvizek után abban hordalék rakódott le.

Zöld környezetünk védelme:

Várostakarítást szerveztem idén is, április 14-én Rákoskerten a Föld Napja tiszteletére. A kerület több városrészében szerveződtek csoportok: önkormányzati képviselők, civil szervezetek, a lakosság képviselői közösen dolgoztak a település tisztaságáért. Nálunk ez a terület ismét a Zsigmond utca volt. Két konténert raktunk teli a Bobcat segítségével és terveim szerint jövőre felszámolható lesz az elmúlt 20 év alatt lerakott szemét. A gaz és a falevelek alatt betontörmelék, sitt és sok-sok zöldhulladék várja az elszállítást. Eddig 4 alkalommal voltunk ezen a területen, de a jó hír, hogy újabb kupacok már nem keletkeznek.
Az idei, ingyenes lombzsák osztás október közepére sikeresen befejeződött, ennek statisztikája a következő volt:
Csak Rákoskerten, a 9. evk.-ban idén is volt lehetőség a zsákok megrendelésére, mellyel elkerülhetőek voltak a sorban állások. A házhozszállítást bárki igényelhette, aki a körzetben lakik. A megrendelésnek két módja volt: SMS küldése és a képviselői honlapomon történt értesítéssel. A szeptember 30-ai határidőig 468 család élt a lehetőséggel, így október 7-ig 3.632 db zsákot szállítottam házhoz a fiaim segítségével.
Október 10-én reggel a művelődési házba a két óra alatt 357 fő vette át a neki járó zsákokat. Az egész telekre 8, az ikerházakra 4, a 4 lakásos társasházakra 2 db zsákot tudtam ingyenesen biztosítani. Ez 2.776 db lombgyűjtőt jelentett. Közel 10 fő további zsákokat vásárolt a művelődési házban, ahol erre lehetőség már több mint egy éve van.

Október 11-én délután 17 órától fogadtam ismét a helyieket a művelődési házban. Ismét nagy volt a roham, 74 fő (574 db) zsákkal együtt távozott. 18 órára azonban elfogytak a zsákok, akik ezután érkeztek (118 fő = 912 db), ők csak aláírni tudták az átvételi elismervényt, de a zsákokat nem tudták átvenni. Nekik 2 héten belül juttattam el az FKF emblémával ellátott zsákokat.

Statisztikák:

  • Megjelent ingatlantulajdonosok száma: 1017 fő (ők lakcímkártyával igazolták, hogy nem csak tulajdonosok, hanem a körzetben is élnek)
  • Kiosztott zsákok száma: 7.894 db
  • Ennek a mennyiségnek az ára:  1.736.680 forint
  • Idén már csak 5 zsáktúrista* próbálkozott megtéveszteni és átvenni a nekik nem itt járó zsákokat, de ők idén sem jártak sikerrel
  • Szeptember 30. után 54 fő jelezte, hogy elfelejtette megrendelni a házhozszállítást

Kultúra:

Ebben az évben alapítottam, támogattam első alkalommal egy új díjat, melyről részleteket itt olvashat: Egy szakmai díj, amire büszke vagyok
Idén hagyta el a helyi művelődési házat Lipcsey Ágnes, korábbi vezető, ami miatt sokan meg voltak ijedve és aggodalommal figyelték a ház szakmai programjait. Szerencsére az új igazgató (Jenei Mónika) beváltotta a hozzá fűzött reményeket és még több tartalmas, baráti hangulatú programot szervezett nekünk. A régi, hagyományosnak mondható programokat is megtartotta, így a Szent István napot, Wass Albert emléknapot, Rákoskert Napját és a Mindenki Karácsonyát. Régi új kiállítóként ünnepelhettük Salamon György festőművészt is a házban.

Sport:

2012-ben december 8-án rendezték meg a szervezők a hagyományosnak mondható Rákoskerti Torna Kupát, melyet képviselőként is támogattam. Ismét országos versenyről volt szó, amit a megjelent csapatok száma is bizonyított. Köszönet a fáradhatatlan testnevelő tanároknak: Villám Károlynénak (aki amúgy idén kapta meg a Rákosmnete Sportjáért Díjat) és Sasvári Lászlónak.

Mozgáskorlátozottak, szépkorúak támogatása:

Hagyományosnak mondható, hogy a szépkorúakat otthonukban látogatom meg, ha velem, mint képviselő szeretnének találkozni. Ezt évente közel 20 idős ember igényli, velük nagyon szívesen beszélgetek „fogadóóra” keretében lakásukon. Ezen kívül minden találkozón ott vagyok, amit az Idősek Klubjában tartanak. Fontos, hogy a nehezebben mozgó, esetleg bottal közlekedő lakótársaink is el tudjanak jönni a Művelődési Házba, ahol idén augusztusban készült el az a feljáró, ami végre lehetőséget ad a lépcsők elkerülésére is. A klubvezető segítségével minden klubtagnak idén is házhoz szállítottam a lombgyűjtő zsákokat.

És egy kis plusz:

Itt szoktam azokat a fejlesztéseket megemlíteni, amivel a ciklusom előtt nem számoltam. Első helyen írok a Művelődési házunk bejárata fölött megépített előtetőről és a hozzá kapcsolódó „gazdasági” feljáróról. Az intézményvezető több más tervem előtt azt kérte, hogy ezt vegyük az első helyre. Fontos, hogy a Kossuth iskolában is elkészült november végén egy hasonló „tető”, ami a baleset- és csúszásmentes bejárat feltétele volt. Ezt a beruházást is, ahogyan sok más is támogatott képviselőtársam Fohsz Tivadar. Itt még köszönetet kell mondani az iskolában működő szülői munkaközösségnek, hiszen az ő támogatásuk nélkül nem lett volna elegendő a képviselői felajánlás.

Azok a fejlesztések, támogatások, amikre korábban nem számítottam:

Szoboravatásra hívtak a Százszorszép Óvodába, ahová mindig szívesen megyek, hiszen így látom a folyamatos fejlődést azóta, hogy gyermekeim „elhagyták” ezt az intézményt

Anyák napja Anyák napja Szobor avatás

60 darab utcanév táblát sikerült ebben az évben kihelyezni, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa. Így elmondható, hogy majd minden sarkon van már információs tábla, amiket ezentúl csak a rongálások után (ha lesz ilyen) kell majd cserélni. Fontos azonban megemlíteni, hogy az elmúlt években Rákoskerten történik a legkevesebb táblarongálás a kerületben, reméljük ez így is marad! 2012-ben két alkalommal osztott a Rákoskerti Polgári Kör nemzeti, koronás lobogót az igénylőknek, amihez képviselői támogatást nagy örömmel adtam. Az év végéig közel 80 család élt a lehetőséggel, mely szerint 500 forintért kért lobogót a hozzá tartozó rúddal, cserébe vállalta, hogy azt minden nemzeti ünnepünkön elhelyezi a házán. A kezdeményezés egyik ötletgazdája Zsigó Barnabás volt.

 

Napirend előtti/utáni felszólalásaim

2012.
2012. október 18. Köszönet a közbiztonsági fórumért
2012. szeptember 20. MAFÉSZ Egyesület
2012. szeptember 20.
 MAFÉSZ Egyesület
2012. április 26.
 Keresztállítás a Vida-dombon Video
2012. március 22. Soha nem látott vandalizmus Rákoskerten és a Vida-dombon
2012. február 24.
 Köszönet a Wass Albert napon való megjelenésért

 

Kiadások a képviselői keretből

     2012. évi kiadások

 

Kerti Levél megjelent számai

Helyi képviselőként fontosnak tartom a körzetben élők precíz tájékoztatását, ezért a városrészünkben 1994 óta működő, Rákoskerti Polgári Kör által megjelentetett városrészi lapot képviselői keretemből támogatom.

2007 és 2010 között két képviselőtársam - Fohsz Tivadar és Dr. Fenke Ferenc -, 2011-től pedig Nagy Anikó és Fohsz Tivadar is hasznosnak látja a helyiek informálásának e formáját, így első képviselői ciklusom elejétől minden évben 6 alkalommal jelenik meg a Kerti Levél. Ezeket a már megjelent lapszámokat olvashatják lejjebb.

Kerti Levél

- 2012 -

2012. december
2012. október
2012. augusztus
2012. június
2012. április
2012. február

 

A körzettel (Rákoskerttel) kapcsolatos cikkek és tv riportok

Rákoskerttel, illetve tevékenységemmel kapcsolatosan sok helyi lapban jelenik meg írás.
Ezeket szeretném itt egy helyen összegyűjteni és közreadni.

Hírhozó
Rákosmente TV

2012.12.11.      Országos Rákoskerti Tornakupa
2012.11.16.      Fogadóóra: Csongrád utcai rendelő felújítása
2012.10.19.      Közbiztonsági fórum szépkorúaknak
2012.10.09.      Családi nap a Százszorszép Óvodában
2012.09.17.      Fogadóóra: Fejlesztések Rákoskerten
2012.08.14.
     Augusztus 20-ai beharangozó
2012.08.14.      Megújult a Százszorszép Óvoda üvegfolyosója
2012.08.14.      Őszi évadnyitót tartott a Rákoskerti Polgári Kör
2012.08.10.      Kicserélték a Vida-domb fakeresztjét
2012.07.20.
     Kiszáradt a Merzse-mocsár
2012.07.13.      Kerületi siker a showtánc világbajnokságon
2012.07.03.      Önkormányzati percek - Rákoskerti Idősek klubja
2012.06.22.      Két új parkolóhely a Kossuth Lajos Iskolánál
2012.06.19.      Juniális a Rákoskerti Idősek Klubjában
2012.06.12.      Polgári körök találkozója
2012.06.08.      Kopjafa-avatás a Merzse-tanösvénynél
2012.06.05.      Helyi érték - Vidáné Válóczi Éva
2012.06.05.      Rákoskert Napja
2012.05.16.      Újra összehozta a rákoskertieket a
                         Vida-domb fakeresztje
2012.05.11.
     Fogadóóra: Hatvani Zoltán
2012.05.08.
     Az édesanyákat ünnepelték Rákoskerten
2012.05.08.
     Helyi érték - Salamon György
2012.05.04.
     Szoboravatás a Százszorszép Óvodában
2012.04.24.
     Helyi érték - Orosz Károly
2012.04.10.
     Misztériumjáték jubileuma Rákoskerten
2012.04.02.      Tanösvény a Merzse-mocsár körül
2012.03.09.
     "Legyen minden házon nemzeti lobogó az ünnep és gyásznapokon!"
2012.03.06.
     Helyi érték: Vendég: Dr. Tamási Géza
2012.03.02.      Kaleidoszkóp: Wass Albert emléknap, Rákoskertért díj átadása
2012.02.28.      Orosz Károly vehette át a Finisszázs szakmai díjat
2012.02.10.      Biztonságosan szánkózni
2012.02.07.      Aknai Gábor könyvbemutatójával egybekötött író-olvasó találkozó

Hírhozó
Hírhozó

2012.10.30.      Októberi testületi ülés, Új járdák Rákoskerten is,
                         50. házassági évforduló, Közbiztonsági fórum
                         a Rákoskerti Idősek Klubjában
2012.10.18.      Állatok világnapja a Százszorszép Óvodában,
                         90 éves volt Csepregi Bálintné
2012.09.27.      Ingyenes lombzsákosztás Rákoskerten
2012.08.24.      Augusztus 20. a Vida-dombon,
                         Húsz éve táboroznak a Százszorszép ovisok
2012.08.02.      15 éves a rákoskerti Baba-mama klub, Augusztus 20. a Vida-dombon,
                         Fejlesztések a Százszorszép Óvodában,
                         Rákoskerti világbajnok (Hatvani Csenge)
2012.05.29.      Rákoskert Napja, Családi Nap a Piroska Óvodában,
                         Új választókerületi elnök a Fidesznél
2012.03.30.      Ha elfogy a tüzelő, Tanösvény a Merzse-mocsárnál, Várostakarítás 2012,
                         Új szabályok a szennyvízszállításban, "Vidavandálok" Rákoskerten
2012.03.09.
     Képviselő-testületi ülés, Jobbik fórum a Rákoskerti Műv. házban,
                         90 éves Sárközi Pálné, 95 éves Lakos Lajosné
2012.02.24.
     IV. Wass Albert emléknap Rákoskerten, Tamási Géza az idei Rákoskertért Díjas,
                         Farsang a Százszorszép Óvodában
2012.02.09.
     A kultúra napja a Piroska Óvodában

Tizenhetedik
Tizenhetedik c. lap

2012.11.           Aranylakodalom Rákoskerten
2012.10.           Pályaátadó ...
2012.08.           Újból áll a vida-dombi fakereszt
2012.03.
          Wass Albertre emlékeztek (Jókai Annával) Rákoskerten,
                         Tüzifával is segít az önkormányzat a rászorulóknak,
                         a 90 éves Sárközi Pálnét köszöntötték

Tizenhetedik
Tizenhetedik ONLINE

2012.11.04.        Ötven éves osztálytalálkozó Rákoskerten
2012.10.27.        Aranylakodalom Rákoskerten
2012.10.19.        Színház Kerten, Nótaest a Vigyázóban
2012.10.07.        Csillogott a szemük a Csillagszem és Százszorszép ovisoknak a
                           Családi napon
2012.09.30.        Műfüves pályát avattak tegnap a Piroska Óvodában
2012.08.29.        Parázs vita a képviselő-testület augusztusi ülésén
2012.08.21.        Forró ünnep a Vidán
2012.08.17.        Megakadályozták a biciklilopást Rákoskerten tegnap délután
2012.08.14.        Szent István-Nap programja, augusztus 20-án, hétfőn
2012.08.06.        Újból áll a kereszt a Vidán
2012.08.03.        Megújult a Százszorszép Óvoda két épületét összekötő üvegfolyosó
2012.07.17.
       Cikkünk nyomán: Válasz egy megfontolt ügyetlenségre
2012.07.10.        Verhetetlen a Pinoccio duó a Showtánc VB-n
2012.07.06.        Halhalál a Merzsén
2012.07.04.        Butácska tévedés
2012.06.16.        Nagyi mesél...
2012.06.10.        Zsongás a Piroska Óvodában
2012.05.18.        Napirenden és napirend után a képviselő-testület áprilisi ülésén
2012.04.25.
       Meghívó tanösvényavatásra a Merzsére szombatra
2012.04.14.
       Takarítás kerületszerte a Föld Napja tiszteletére
2012.04.01.        Kereszt állítás és misztérium a Vidán – 1992
2012.03.19.        Új szabályok a fővárosi lakossági szennyvízszállításban
2012.03.19.
       Porrá égett a mobil WC a Vida-dombon vasárnap éjjel
2012.03.07.
       Este ismét forró lesz a kazán!
2012.02.25.        Képviselőfánkkal várta az ünnepelt Hatvani Zoltánt
2012.02.21.        Olvasni szeret leginkább a 95 éves rákoskerti asszony
2012.02.19.        Az ötletgazda nyerte a művészek különdíját
2012.02.19.        Wass Albertre emlékeztek Rákoskerten
2012.01.05.        Ovisuli Rákoskerten
2012.01.02.        "Szippantott" szennyvízszállítás: új rend és új díjszabás

Helyi hírek
Helyi Hírek

2012.12.               2012. december Mindenki Karácsonya, Rákoskerti Torna Kupa
2012.12.               Éljen az örökifjú pár!, Menet közben égett ki egy vasúti kocsi,
                             Megújul a Kucorgó téri gyermekorvosi rendelő
2012.08.               Szent István-nap Rákosmentén
2012.08.
              Megvédték világbajnoki címüket
2012.06.               Újra összehozta a rákoskertieket a Vida-domb fakeresztje,
                             Merzse-tanösvény
2012.03.               Ismét mobil WC a Vida-dombon

Helyi hírek
Helyi Téma

2012.05.            Rendőrkézen a Vida-dombi gyújtogató
2012.04.25.
      Erdei illemtanóra a Kossuthban
2012.04.
           Kossuth Lajos iskolában is ünnepelték a költészet napját,
                          Ideiglenesen leállt Rákoskerten a háznál történő szelektív hulladékgyűjtés
2012.03.
           Díjat kapott, mert szobrot állíttatott
2012.02.            "Szippantott méreg" - Mérlegen a szennyvízszállítás új rendszere

Magyar Nemzet
Magyar Nemzet

minálunk.hu
Minálunk.hu

2012.02.18.      Emlékünnepség Wass Albert szobránál

RME logo
Rákosmenti Múzeumi Estek

2012.09.       Rákoskerti köztéri műalkotások

<< Vissza a főoldalra

Keresés

   

Legfrissebb híreink: